/ RECEPTY

Pečený kapor PIVČÁK

Obrázok článku

4 porcie
10 minút príprava
21 minút tepelná úprava


Suroviny:
4ks podkovičky kapra
4dl pivo čierne
4 strúčik veľkého cesnaku
2ks strednej cibule
4ks bielok
8čl múky cícerovej
kúsok masla
podľa chuti šťavy citrónovej
2čl korenia Adžika
morská soľ

 

Postup:
1. Pripravíme si suroviny
2. Kapra osolíme, ponatierame cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou a okoreníme korením Adžiky
3. Bielok vymiešame s cícerovou múkou
4. Kapra obalíme v tomto cestíčku
5. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky
6. Maslo trošku rozohrejem a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu
Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 ČL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút. 
7. Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža alebo tmavý celozrnný chlieb.


Prajeme vám dobrú chuť!