25.09.2018 / RECEPTY

Grilovaný pstruh s hráškovým krémom

Na prípravu receptu potrebujeme: 8 ks filety zo pstruha, 4 PL olivového oleja, 200 g hrášku, 6 lístkov čerstvej bazalky, 80 ml pomarančovej šťavy, 1 PL wasabi prášku, soľ a mleté ​​čierne korenie.

Obrázok článku

Umytého a usušeného pstruha potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici na oleji opražíme filety zo pstruha, vždy kožou nadol. Opekajte 2 až 3 minúty z každej strany.

Vo vode v hrnci uvarte hrášok domäkka a skoro celú vodu vylejte. Potom rozmixujte hrášok spolu s bazalkou, pomarančovou šťavou, olivovým olejom a práškom wasabi dohladka.

Osoľte, okoreňte a prehrejte v hrnci. Pre jemnejšiu chuť môžete pridať trochu smotany na varenie.

Ako prílohu odporúčame varené alebo pečené zemiaky.

Dobrú chuť!