Blog

Obrázok článku
25.09.2018 / RADY OD KUCHÁROV

Dva spôsoby, ako vybrať kosti z upečenej ryby

Pokiaľ máme na stole celého upečeného pstruha, či akúkoľvek inú rybu, existuje mnoho spôsobov ako si ich jednoducho vykostiť. Už záleží iba na vás, ktorý spôsob si vyberiete. Pozrite si dva najjednoduchšie.

ČÍTAJ VIAC »
Obrázok článku
25.09.2018 / RADY OD KUCHÁROV

Ako zbaviť surovú rybu všetkých kostí

Pred tým, ako si vychutnáte skvelú večeru v podobe dobre pripravenej ryby, je fajn zbaviť ju všetkých kostí. Potom vám už v gurmánskom zážitku nebude nič prekážať. Napríklad zo pstruha môžete ešte pred pečením pripraviť vykostené filety. Kostí sa zbavíte úplne jednoducho.

ČÍTAJ VIAC »
Obrázok článku
25.09.2018 / RADY OD KUCHÁROV

Ako správne očistiť kapra

Správne pripraviť rybu na konzumáciu nie je až také ťažké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Stačí poznať pár zaručených trikov a pôjde vám to od ruky.

ČÍTAJ VIAC »
Obrázok článku
25.09.2018 / RADY OD KUCHÁROV

Na čo si dávať pozor pri príprave rýb

Ryby patria medzi najzdravšie jedlá, sú ľahko stráviteľné, obsahujú veľa dôležitých bielkovín, sú aj bohatou zásobárňou jódu a minerálov. Ich nenasýtené mastné kyseliny pozitívne vplývajú na srdcovo-cievny systém. Existujú však zásady, ktoré by ste pri varení a konzumácii mali ovládať.

ČÍTAJ VIAC »
Obrázok článku
14. 9. 2018 / RADY OD KUCHÁROV

Dobrá ryba na stole nesmie chýbať

Slovensko je krajina pretkaná riekami a stojatými vodnými plochami, dalo by sa teda predpokladať, že ryby boli oddávna na jedálničku našich predkov. Nie je to však také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

ČÍTAJ VIAC »