Ryby sú svojím zložením ideálne nielen pre zdravé telo, ale aj pre ľudí, ktorí sa potrebujú zbaviť nadbytočných kíl. Po konzumácií rýb telu dodáte potrebné bielkoviny, viaceré druhy vitamínov ako A, D a B, takisto minerálne látky jód, zinok a omega-3 nenasýtené mastné kyseliny.
ČÍTAJ VIAC »Slováci v konzumácii rýb za ostatnými národmi poriadne zaostávajú. Je to ale škoda, pretože ryby sú výborným zdrojom bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, selénu a vitamínu D. Okrem toho konzumácia rýb pozitívne ovplyvňuje náladu.
ČÍTAJ VIAC »Ryby patria k najlepším zdrojom proteínov. Športovci však ryby napriek tomu konzumujú minimálne. Majú radi proteínové nápoje alebo bežné zdroje kvalitných bielkovín vo forme kuracieho alebo hovädzieho mäsa. Ak však nejedávajú dostatok rýb, prichádzajú o veľké množstvo živín.
ČÍTAJ VIAC »Pri vývine dieťaťa je nesmierne dôležité podávať mu pestrú stravu. Vtedy bude mať všetky potrebné bielkoviny, sacharidy, vitamíny a minerály, ktoré potrebuje pre zdravý rast a vývoj. Nemali by ste zabudnúť zaradiť ryby do jedálnička detí, pretože sú mimoriadne dôležité pri ich vývoji.
ČÍTAJ VIAC »Vo všeobecnosti sa ryby považujú za potraviny veľmi prospešné na organizmus. Spolu so zeleninou a ovocím patria medzi hlavné zložky zdravej výživy. Odporúčajú sa predovšetkým kvôli vysokému obsahu omega 3 a 6 mastných kyselín.
ČÍTAJ VIAC »Ryby patria medzi jeden zo základných kameňov, na ktorom by zdravá výživa mala byť založená. Odborníci radia, že by ste ryby mali mať na tanieri aspoň dvakrát týždenne.
ČÍTAJ VIAC »Pokiaľ máme na stole celého upečeného pstruha, či akúkoľvek inú rybu, existuje mnoho spôsobov ako si ich jednoducho vykostiť. Už záleží iba na vás, ktorý spôsob si vyberiete. Pozrite si dva najjednoduchšie.
ČÍTAJ VIAC »Pred tým, ako si vychutnáte skvelú večeru v podobe dobre pripravenej ryby, je fajn zbaviť ju všetkých kostí. Potom vám už v gurmánskom zážitku nebude nič prekážať. Napríklad zo pstruha môžete ešte pred pečením pripraviť vykostené filety. Kostí sa zbavíte úplne jednoducho.
ČÍTAJ VIAC »Správne pripraviť rybu na konzumáciu nie je až také ťažké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Stačí poznať pár zaručených trikov a pôjde vám to od ruky.
ČÍTAJ VIAC »Ryby patria medzi najzdravšie jedlá, sú ľahko stráviteľné, obsahujú veľa dôležitých bielkovín, sú aj bohatou zásobárňou jódu a minerálov. Ich nenasýtené mastné kyseliny pozitívne vplývajú na srdcovo-cievny systém. Existujú však zásady, ktoré by ste pri varení a konzumácii mali ovládať.
ČÍTAJ VIAC »Na prípravu receptu potrebujeme: 8 ks filety zo pstruha, 4 PL olivového oleja, 200 g hrášku, 6 lístkov čerstvej bazalky, 80 ml pomarančovej šťavy, 1 PL wasabi prášku, soľ a mleté čierne korenie.
ČÍTAJ VIAC »